Konu Başlığı :  Doğru saç fırçasını mı kullanıyorsunuz?
Kaynak :        www.webhatti.com
Tarih :           19.07.2010 19:06:42
Okunma :       655
______________________________________________________________________________________________________________________________
Saçınız bir türlü istediğiniz şekli almıyor mu? Tuhaf gelebilir ama sebebi kullandığınız fırça olabilir.


Çoğu zaman elinizde fırça mı tarak mı tutuyorsunuz umursamazsınız bile. Oysa seçtiğiniz fırça saç stilinizi kökten değiştirebilir. Yani saç fırçalarını azımsamayın! Belli fırça tipleri belli stilleri yaratmanız için size yardımcı olur. Kısacası saçınızı yapmayı tamamladıktan sonra yüzünüzde oluşan onaylayıcı gülümseyiş ya da hayal kırıklığıyla birleşen kızgınlığınız seçtiğiniz fırçayla doğrudan ilintilidir.

Öncelikle doğal kıldan yapılmış saç fırçalarını tercih etmenizde fayda var çünkü bunlar saça daha az zarar verir. Bu kurala uymayan tek harici durum saçınızın çok kalın telli olduğu durumlardır. Çünkü doğal kıldan yapılmış bir saç fırçası saçınıza nüfuz etmek için fazla yumuşak kalabilir. Bu durumda naylon ve doğal kıl karışımı fırçaları tercih edin.Kaynakwh: Kaynakwh: Doğru saç fırçasını mı kullanıyorsunuz? Doğru saç fırçasını mı kullanıyorsunuz?

Bu konuyu çözümledikten sonra geriye hangi fırçanın hangi stil için uygun olduğunu öğrenmek kalıyor. Saç fırçalarını genel olarak 5 grupta toparlayabiliriz:

Yuvarlak fırça
İri dalgalar yaratmak için bu fırça tipini kullanmalısınız. Ancak çok kıvırcık ya da kısa saçları düzleştirmede de gene bu fırçadan yararlanabilirsiniz.

Eğer saçınız ince ve kırılmaya meğilliyse o zaman küçük bir yuvarlak fırçayı tercih edin. Metalden ziyade ahşap çerçeveli bir fırça satın alın. Çünkü metal saçın yanmasına sebep olur.
Düz geniş fırçalar
Saçınızı kısa yolda kurutmak ve düz bir görüntü yaratmak için bu fırça idealdir. Fırçanız düz ve geniş zemini özellikle uzun saç üzerinde iyi sonuç alınmasını sağlar. Üstelik bir seferinde daha fazla saç miktarı tutulabildiğinden işinizi de kolaylaştırır.
Seyrek dişli fırçalar
Tüm model ve uzunluklarda hacim sağlar. Fırçadaki seyrek dişler hava dolaşımına olanak tanır. Bu da diğer fırçalara oranla saçınızın kurumasını hızlandırır. Özellikle çok kıvırcık saçlarda idealdir.
Dar dikdörtgen fırça
Uzun ve ince saçlara uygundur. Saça aman aman bir model vermeksizin taramak ve elektriklenmeyi önlemek için uygun bir fırçadır. Aynı zamanda dolaşmış saçları açarak kafa derisine hafifçe masaj yapar. Elektriklenmeyi önlediği için ince ve hassas saçlara uygundur. Ayrıca kafa deriniz hassassa diğer fırçalar gibi saçı çekmeyeceğinden bu fırçayı kullanmak daha uygun olacaktır.
Oval fırça
Bu fırça saçınızı çok çekmeden içine kadar girebildiği için sert ve gür saçlar için idealdir. Kaynak yapılmış ya da kıvırcık modeller için de iyi bir seçimdir. Dolanmış saçı açıp yumuşak bir görüntü yaratmakta birebirdir.

___________________________________________________________________________________________________________________________________